Fågelvandring Karlbergsskogen

Foto: Tina Nordberg

Onsdagen den 22 maj hade HOF  sin årliga fågelvandring i vårvackra Karlbergsskogen. En underbar afton bjöds de 16 entusiaster på, som med öron och ögon på helspänn, vandrade runt i solskenet.

Det var väl inte den allra högsta aktivitet på fågelsången, många arter har bon och ungar redan. De vill inte avslöja sina boplater. Den som hade skarpa batterier i sin hörapparat kunde räkna upp flera arter. Många hörde lika bra utan, till och med bättre än undertecknad.

Kvällens resultat blev 18 olika arter, både sedda och hörda. Om jag ska nämna någon får det bli grönsångaren, riktigt svår att skilja från lövsångaren. Med stöd av sången kunde bröderna Ekelund, Staffan och Peter, få mig att i alla fall tro att nu kan jag den. Sedan kommer härmsångaren, som med enorm precision härmar en massa andra arter. Vi fick njuta av en hel del ur dennes repertoar.

Det var en riktigt trevlig kväll, inte minst för myggen, med så många bara armar och ben.

Ett stort tack till Staffan Ekelund och Peter Ekelund som mycket proffsigt visade upp sitt stora kunnande om våra vanligaste fåglar.

/ Tina Nordberg för HOF.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *