Rovfågelspaning vid Sjöholmen, Kungs Barkarö

Välbesökt utflykt 5 oktober

I riktigt gråväder med regnet hängande i luften gav sig en skara på 15 deltagare till Sjöholmen utanför Valskog. Målet med utflykten var att spana rovfåglar på sträck och då hade soligt väder varit att föredra. Anders och Anita Karlsson lotsade oss föredömligt till bra spaningsplatser där vi hade god uppsikt över de öppna nejderna ned till Arbogaån. Rovfågelsträcket var obefintligt p.g.a. vädret och endast en tornfalk och en ormvråk noterades rastande. En hel del grågäss och flockar med tofsvipor och ringduvor kunde dock observeras. Dagen avslutades med uppskattad korvgrillning med trevligt sällskap i Sören Björklinds regi innan regnet började komma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *