REPORTAGE 2021

Här kan du läsa mer om medlemmars berättelser/reportage, i anknytning till tex. tävlingar, exkursioner mm inom HOF under 2021. Föregående års berättelser/reportage hittar du under Arkiv.

VOFS ARTRALLY 2021-01-23

2021-01-25

Den 23 januari genomfördes VOFs årliga artrally. Endast ett lag från Köping, Köping Kingsfishers, deltog detta år. Vi, Mikke Brännström och Daniel Brehmer gav oss ut strax efter 06.00 efter att vi valt att spendera den blåsiga och regniga natten hemma. Starten var planerad till en plats där hökuggla setts frekvent under vintern, där även sparvuggla brukar hålla till. Ingen av dessa ”var hemma”, men som bonus fick vi in Lappuggla på platsen. Bingo! 

När solen steg över horisonten blev det mer fart på fågellivet i skogen och vi prickade in en triss i skogshöns. Järpen som brukar vara lurig hörde snällt av sig på lockande, följt av en tjäderhanne i en tall på en mosse och 20 orrar i ett träd invid vägen. Ett meståg förde med sig både mindre korsnäbb, talltita och tofsmes som brukar vara luriga när man lämnar skogen, men hackspettar var det sämre med.

Några vänliga skådarvänner tipsade oss sedan om några intressanta obsar så vi på Malmön prickade in häger, stjärtmes, gråsiska och grönsiska. Som bonus fick vi syn på havstrut och fiskmås bland gråtrutarna på isen också. Kalas! Sedan gick det trögt på de matningar vi hade satt en del hopp till, men avslutningen på Mikkes matning med både bofink och bergfink klockan 14.59 gav en värdig avslutning på rallyt som inbringade 45 arter.

Vid sammanställningen räckte dessa arter till en 5e plats totalt och seger i den nyinstiftade skosartsklassen. Tack lappugglan och järpen får vi säga!!! 


Daniel Brehmer och Mikke Brännström

 
  • Facebook
  • Instagram

©2020 av Hedströmsdalens Ornitologiska Förening. Skapat med Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now